Mediáció

Imediation

A mediáció egy olyan konfliktuskezelési módszer, amely két fél vitáját segít megoldani. Segít tisztázni a konfliktust, és olyan megoldást találni, ami mindkét fél számára kielégítő.

Egy harmadik, független fél, a mediátor kíséri a feleket a folyamatban, aki az álláspontok közelítését, alternatívák keresését, a közös cél kialakítását segíti elő. 

A folyamat kevésbé fókuszál a múltbéli történésekre, inkább a jelenleg fennálló élethelyzethez kíván segítséget nyújtani, és a jövőre összpontosít. 

Mikor menjünk mediációba?

  • ha már belefáradtunk az újra és újra visszatérő vitákba

  • ha úgy érezzük, hogy a másikkal nem lehet konstruktívan megbeszélni a dolgokat

  • ha már nem tudjuk türelmesen végighallgatni egymást

  • ha úgy érezzük, hogy megrekedtünk a problémával, és nem tudjuk hogyan tovább

  • ha elkeserítő a helyzet, de szeretnénk végre megoldást találni

  • ha hidegháborús helyzet van, és a kommunikáció ellehetetlenült

  • ha meg akarjuk ismerni a konfliktus forrását és dinamikáját

  • ha fel akarjuk térképezni az interakciók mintázatát, akadályait

  • ha már ki sem látunk az adott problémából, beszűkültünk, bizalmatlanok vagyunk és túl sok a múltbéli rossz tapasztalat

  • ha nem akarunk egyből ügyvédhez vagy bíróságra menni

​​Miért hatékony módszer?

A mediáció egyik legnagyobb előnye, hogy hosszútávú változást biztosít. Itt mi magunk találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb megoldást, hiszen a konfliktus résztvevői tudják legjobban, hogy mire van szükségük. Senki nem kényszerít minket semmire, a döntés a mi kezünkben van. A mediátor pedig segítséget nyújt ahhoz, hogy a válaszra rátaláljunk, és biztosítja a szükséges keretet, hogy minél hatékonyabban tudjunk együttműködni a partnerünkkel. Mivel mi döntünk, így a végső megoldás is bármikor újratervezhető, rugalmasan igazítható az életünkben történő változásokhoz.

A mediációban időt és egy olyan semleges teret kapunk, ahol végre meghallgathatjuk egymást, és megmutatkozhat a kommunikáció mögötti valódi motiváció is. Új információkat kapunk a másikról, magunkról, ami segít új alternatívákat találni a problémáink megoldására.

Gyakran maga a konfliktustól való félelem, a konfliktuskerülés a probléma forrása. Azonban ahhoz, hogy változtatni tudjunk a jelenlegi helyzetünkön, az egymással való párbeszéd elengedhetetlen. A mediációban lépésről lépésre ki tudjuk alakítani a kommunikációs csatornát, így fel tudjuk oldani az esetleges félreértéseket és bizalmatlanságot. A konfliktus közös problémánk, így fontos, hogy legyünk rá nyitottak: mindig valamilyen változást hordoz magában, de csak abban az esetbe, ha kellő nyíltsággal fordulunk felé.

Hogy zajlik a folyamat?

Először mindkét fél lehetőséget kap arra, hogy külön-külön bemutassák a problémás helyzetet, kifejezzék szükségleteiket. Ameddig az egyik fél beszél, addig a másik fél hallgatja és jegyzetelhet a későbbi mondandójához. Az így körvonalazódó témák összegyűjtését követően megfogalmazzuk a közös célt. Ezután az átbeszélendő témákat bontjuk ki részleteiben, majd a megoldási lehetőségek felkutatásával törekszünk a megegyezés kialakítására.

​​

Az ülések befejeztével a felek legtöbbször arról számolnak be, hogy már önmagában a vitájukra dedikált idő és tér arra sarkallta őket, hogy meghallgassák vagy felismerjék a másik mondanivalója mögötti valódi motivációt. Gyakran megjelenik bennük, hogy mennyivel jobb lett volna már akkor tudni mindezt és bárcsak ne jutottak volna el eddig a pontig. 

A mediáció nem utolsó sorban önismereti munka is, hiszen a felek tudatosabbá válnak saját működésükre és vitakultúrájukra.

A mediációt azoknak javaslom, akik konfliktusaikat hatékonyan és tudatosan kívánják megoldani, elkerülve ezzel, hogy azokat csak az automatikus mintáik által vezérelve közelítsék meg.

Cotton Flowers
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now