Családtagok mediációja

Imediation

"sok volt nálunk a veszekedés, de hát minden család ezt csinálja!"

Sokszor bennünk ragadhatnak a testvérünkkel, szüleinkkel átélt régi sérelmek, amik megnehezíthetik a jelenben lévő kapcsolatunkat.

Ezeket a régi érzéseket hozhatja felszínre egy-egy olyan élethelyzet, mint például a közös családi összejövetelek, az idősödő szülők ellátása vagy az örökség rendezése.

Ne tévesszen meg minket a fentebb idézett mondat, nem szükséges, hogy a gyakori veszekedések a családi kapcsolataink részét képezzék.

A folyamat elején először is azt szükséges tisztázni, hogy a családtagok egy konkrét problémára, kérdésre keresi-e a megoldást, amely néhány ülést vesz igénybe, vagy kapcsolatukon átfogóan szeretnének javítani, működési dinamikájukra is rálátni. 

Utóbbi esetben mediációs technikákkal, valamint a tranzakcióanalízis elméletével és módszertanával dolgozunk, melynek segítségével azonosítjuk a mindannyiunkban ott rejtőző szülőt, felnőttet és gyermeket, valamint elemezzük a felek közötti interakciókat. A cél elsősorban a kommunikációs akadályok feltárása és a kölcsönös bizalom kialakítása.

Family Walking
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now